Linssit - Sinun tarpeisiisi valittuna

Linssit

Valitsemme ja mitoitamme huolella juuri sinulle sopivat linssit. Valikoimastamme löytyvät kotimaiset laadukkaat OPTI+ ja Piiloset sekä kansainväliset Seiko, Hoya ja Varilux silmälasilinssit. Linssit määritellään henkilökohtaisesti näkötarpeen mukaan, työtehtävissä saattaa olla erilainen lasien tarve kuin kotona ja harrastuksissa. Erilaisilla pinnoitteilla vähennät esim. heijastuksia, naarmuuntumista ja huurtumista.

Linssien valinta ja mitoitus

Jokaisella on yksilölliset näkemisen tarpeet. Tärkeintä miellyttävässä katselussa on omaan elämäntyyliin sopivat linssit. Silmälasien tärkein tehtävä on korjata näkökykyä, mutta samalla silmälasien pitää tuntua miellyttäviltä ja sopia valittuihin kehyksiin.
Tärkeä osa koko silmälasien valmistusta on linssien valinta sekä mitoitus. Otamme aina yksilöllisen mitoituksen, jotta pystymme tarjoamaan juuri sinulle räätälöidyt linssit. Minimoimme mittauksissa tapahtuvat riskit ja tarkistamme, että kaikki menee oikein. Perustelemme sinulle eri vaihtoehtojen hyvät puolet sekä kerromme myös tuotteissa piilevät heikkoudet. Tyypillisin esimerkki kompromisseista hyötyjen ja haittojen välillä ovat esimerkiksi moniteholinssit, joissa on suuria eroja eri tuotteiden välillä. Käytämme laadukkaita linssejä taataksemme parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Seuraavat tekijät vaikuttavat linssien ominaisuuksiin:

 • Millaista taittovirhettä ne korjaavat
 • Mistä materiaalista ne on valmistettu
 • Mikä on niiden voimakkuus
 • Mitä lisäominaisuuksia niihin halutaan

Linsseissä on eroja

Linssien pinnoitteet lisäävät  käyttömukavuutta ja tekevät niistä kestävämmät sekä helpommat puhdistaa. Pinnoitteet parantavat linssien valonläpäisyä, estävät epämiellyttäviä heijastuksia ja vähentävät linssien huurtumista sekä lian ja pölyn tarttumista linssien pintaan. Käyttämissämme  linsseissä on uusimman teknologian pinnoitteet.

Seuraavat tekijät vaikuttavat linssien eroihin:

 • linssien materiaali
 • linssien paksuus
 • UV-suoja
 • linssien näköalueet
 • optinen tarkkuus
 • käyttömukavuus

 

Meiltä saat myös linssit olemassa oleviin kehyksiin, lue lisää.

Yksitehot ovat samaa voimakkuutta koko linssin alueelta ja ne voivat olla niin sanotut yleislasit, jotka korjaavat näkemistä joko kauas tai lähelle. Lukulasit ja kaukolasit ovat yleensä yksitehoja.
Hyvät linssit ovat optisesti tarkkoja, eli ne eivät aiheuta vääristymiä linssien läpi katsottaessa.

Jos teet tarkkaa lähityötä tai luet paljon, suosittelemme käyttöösi lisäksi myös erityisesti lähityöskentelyyn tarkoitettuja monipuolisia syväteräviä linssejä. 
Näiden linssien avulla voidaan maksimoida näköalueiden laajuus juuri sinun tarpeidesi mukaan. 

Digi+linssit on linssi nuorille digilaitteiden käyttäjälle. 
Digi+ yksiteholinssissä on kolme lukulisäystä, jotka keventävät lähelle katsomisen aiheuttamaa rasitusta ja vähentävät silmien väsymistä. Koska linssi on rakenteeltaan yksitehon kaltainen, käyttäjä ei yleensä edes huomaa lukulisäystä. 

Moniteholinsseillä näkee eri etäisyyksille eli linssien voimakkuus vaihtuu kauko-osan voimakkuudesta haluttuun lähiosan voimakkuuteen.
Moniteholinsseissä linssien näköalueet sulautuvat tasaisesti toisiinsa, joka poistaa epämukavuudet näköalueen nopeissa muutoksissa, kuten portaissa ja autolla ajettaessa.

Kaksiteholinsseissä on kaksi erillistä aluetta voimakkuudelle. Kauko-osa joka kattaa suurimman osan linssistä sekä erillinen ja näkyvä "lukuluukku", joka on hiottu haluttuun lähivoimakkuuteen. Kaksiteholinssit ovat hyvä ratkaisu niihin jo tottuneille tai erilaisiin työtehtäviin, joissa linsseiltä vaaditaan tiettyjä ominaisuuksia.

 

Linssien ohennukset

MITEN LINSSIN VOIMAKKUUS JA PAKSUUS RIIPPUVAT TOISISTAAN?

Kun mitataan sitä, kuinka voimakkaasti linssi taittaa valoa, tarkastellaan samalla linssin taitekerrointa. Korkeataitekertoimisessa linssissä on vähemmän materiaalia ja kuitenkin se taittaa valoa yhtä paljon kuin tavallinen linssi. Linssit jonka taitekerroin on korkeampi, voidaan hioa paljon ohuemmaksi kuin matalataitekertoimiset linssit.

Kun silmälaseissa on paljon voimakkuutta, kannattaa valita ohennetut linssit, joiden taitekerroin on suuri. Näin ne eivät näytä paksuilta, ja ne istuvat myös paremmin kehykseen.

 

OHENTAMATTOMAT (= 1.5)

(= 1.5)  Ohentamattomat linssit on tarkoitettu pieniin voimakkuuksiin.

 • Ohentamattomat linssit soveltuvat vain kokokehyksiin, ei siima- tai hengettömiin kehyksiin.
KERRAN OHENNETUT (= 1.6)

(= 1.6) linssit ovat kevyet ja miellyttävät käyttää.

 • Soveltuu henkilöille joilla voimakkuudet ovat välillä -4.00…+2.50 dpt
 • Kerran ohennettut linssit soveltuvat kaikenlaisiin kehystyyppeihin
 • Kerran ohennetut linssit ovat kevyemmät ja miellyttävän tuntuiset (jopa 30 – 40 % ohuemmat kuin ohentamattomat linssit)
KAKSI KERTAA OHENNETUT (= 1.67)

(=1.67) linssit ovat kevyet ja miellyttävät käyttää sekä kauniit suurillakin voimakkuuksilla.

 • Soveltuu henkilöille joilla voimakkuustarve, yli -4.00 tai +2.50 dpt
 • Kahteen kertaan ohennetut linssit soveltuvat kaikenlaisiin kehystyyppeihin
 • Äärimmäisen kevyet, ohuet ja mielyttävät linssit ( jopa 40 – 50 % ohuemmat kuin ohentamattomat linssit)
KOLME KERTAA OHENNETUT (= 1.74)

(= 1.74) linssit ovat erittäin kevyet ja ohuet suurissakin voimakkuuksissa.

 • Soveltuu henkilöille joilla on suuri voimakkuustarve, yli -6.00 tai +4.00 dpt
 • Kolmeen kertaan ohennetut linssit eivät sovellu hengettömiin tai siimakehyksiin
 • Äärimmäisen kevyet, ohuet ja tyylikkäät linssit ( jopa 50 – 60 % ohuemmat kuin ohentamattomat linssit)

Linssien pinnoitteet ja lisäominaisuudet

Linsseihin on saatavilla monia erilaisia pinnoitteita ja lisäominaisuuksia. Näillä varmistetaan se, että linssit ovat mahdollisimman mukavat käytössä ja sopivat juuri sinun tarpeisiisi.
Pinnoitteilla on suuri merkitys linssien käytettävyyteen ja käyttöikään. Mitä paremmat pinnoitteet, sitä paremmat ja kestävämmät linssit myös ovat.

KOVAPINTA

Muovilinssit ovat alttiimpia naarmuuntumiselle kuin lasilinssit. Siksi  muovilinsseille suositellaan aina kovapinnoitetta. Kovapinta on ohut ja kova, suojaava lakkakerros linssin pinnoilla. Kovaan pinnoitteeseen voidaan yhdistää heijastuksenestopinnoite ja UV-suoja.

HEIJASTUKSENESTOPINTA

Heijastuksenestopinnalla poistetaan silmää rasittavat heijastukset linssistä sekä vähennetään linssin kiiltoa. Pinnoitetulla linssillä näkee huomattavasti tarkemmin, koska se läpäisee enemmän valoa. Myös silmät näkyvät linssin läpi paremmin.

BLUESTOP®

BlueStop®-materiaalista valmistettavat linssit antavat 100 % UV-suojan minkä lisäksi ne suodattavat täydellisesti haitallisimman sinisen säteilyn. BlueStop-linssit pienentävät riskiä sairastua harmaakaihiin ja silmänpohjan ikärappeumaan. Myös näkeminen parantuu, kun kontrasti terävöityy.
BlueStop on linssimateriaali, joka vähentää digitaalisilta näytöiltä heijastuvan sinisen valon vaikutuksia, kuten päänsärkyä, väsymystä ja unettomuutta.

TUMMUVAT LINSSIT

Linssit tummuvat ulkoilmassa UV-säteilyn vaikutuksesta antaen samalla 100 % UV-suojan. Sisätiloissa linssit vaalenevat takaisin kirkkaiksi. Voit valitan linssin väriksi ruskean tai harmaan sävyn.

Yksilöllisesti mitoitetut linssit

Parhaiden silmälasien perustana on yksilöllinen mitoitus. Silmälasilinssien valmistuksessa on käytössä uusi teknologia, digitaalinen hionta, joka on mahdollistanut täysin yksilöllisen linssirakenteen.

Yksilölliset linssit suunnitellaan ja valmistetaan mittatilaustyönä käyttäjälleen ja valittuihin kehyksiin. Yksilöllisten linssien perustana ovat näöntarkastuksen ja mitoituksen lisäksi henkilökohtaiset mitat ja ominaisuudet, kuten kasvojen mittasuhteet, silmien koko ja liikkeet sekä silmälasien käyttäjälle tärkeät katselualueet. Valmistuksessa huomioidaan myös kehysten koko ja muoto sekä niiden istuvuus kasvoilla.

linssit

Terävät näköalueet eritasoisilla rajattomilla moniteholinsseillä:
1.Perusmoniteho 2.Yleismoniteho 3.Kehittyneempi yleismoniteho 4.Yksilöllinen moniteho 5.Täysin yksilöllinen moniteho

 

Tutustu kehysvalikoimaamme tällä sivulla.

Sijainti